VAN / ERCİŞ - Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ekm

Olası afet ve acil durumlar karşısında 13 Ekim 2023 tarihinde saat 13.30'da okulumuzda tahliye tatbikatı uygulandı.

Ekm

Okulumuz öğrencilerine yönelik olarak daha iyi öğrenebilmeleri, derslerde daha aktif rol alabilmeleri, çeşitli öğrenme yöntemlerini uygulayabilmeleri amacıyla çalışma ortamının düzenlenmesi, kısa-orta-uzun vadeli hedef belirlemeleri, etkin dinleme, etkin okuma ve not tutma becerilerine yönelik olarak rehberlik servisi tarafından bilgilendirici çalışma yapılmıştır.

Ekm

Okulumuzda Mevlid-i Nebi ve Camiler- Din Görevlileri Haftası münasebetiyle program gerçekleştirildi. Programda Hz. Muhammed (sav.)'in ahlakı, topluma örnek ve önder kişiliği, ahlakı ve bunların Müslüman gençliğine hitabı hususları anlatıldı. Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi dinletisi, Resulullah'a mektup ve şiirler yer verildi. Bununla beraber mevlidden bölümler okunarak ikramda bulunuldu. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Eyl

2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı 1. dönemi bugün başladı. Yeni eğitim öğretim yılı tüm paydaşlarımız için hayırlara vesile olsun.

Mrt

Okul rehberlik servisimiz tarafından öğrencilerimize Bağımlılıkla Mücadele kapsamında TBM modüllerinden Tütün Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Teknoloji Bağımlılığı, Madde Bağımlılığı ve Sağlıklı Yaşam konularında bilgi verilmiş olup kısa ve uzun dönemdeki etkileri, doğru bilinen yanlışlar, ruhsal ve bedensel zararları, okul disiplin yönetmeliğindeki yeri, TCK kapsamındaki yeri gibi konularda bilinçlendirme çalışması yapılmıştır.

Mrt

Okulumuz mezun öğrencilerini okulumuza davet ederek şu anda okumakta oldukları üniversiteleri, bölümleri tanıtıp ardından sınava hazırlık öğrencilerine nelere dikkat etmeleri gerektiğine yönelik akademik ve kariyer alanda tecrübelerini aktarmışlardır.

Mrt

Ülkemizde art arda meydana gelen 6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinin ardından okulumuzda öğretmen ve velilerimize okul rehberlik servisimiz tarafından Psikososyal destek çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılmış olup sonrasında sınıf rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimize yönelik olarak Psikososyal Destek Deprem Psikoeğitim programını 8 oturum şeklinde uygulamışlardır.  Etkinliklerin uygulanmasında görev alan sınıf öğretmenlerimize ve koordinasyon sağlayan rehberlik servisine teşekkür ederiz.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Nis

Okulumuz rehberlik servisinde çalışmalarını sürdüren Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerimiz Kıymet MISIRCI ve Mustafa DALGIÇ tarafından okulumuz konferans salonunda velilerimize yönelik seminer çalışması yapılmıştır. Seminerde yıllık rehberlik hedefleri "Psikolojik Sağlamlık, Motivasyon, Kariyer Planlama ve İletişim Becerileri" konularında bilgi verilmiştir. Bu hedeflerin yanı sıra "Bağımlılıkla Mücadele ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri" konularında da velilerimiz bilgilendirilmişlerdir. Geleceğimizin teminatı yarınımızın mimarı gençlerimizi daha iyi anlayabilmek ve okul-aile işbirliğinin daha da güçlenmesi adına okulumuzda önemli bir faaliyet olmuştur. Katılımın sağlanmasında destek veren sınıf rehber öğretmenlerine, okul rehberlik servisimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz rehberlik servisi tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılı rehberlik özel hedefi olarak seçilen "İletişim Becerileri" ve "Çatışma Çözme Becerileri" konularında tüm şubelerimize yönelik olarak bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. Sağlıklı iletişim kurma yolları, dinleme becerisi, iletişim engelleri, iletişimde yapılan hatalar, beden dili-jest ve mimiklerin önemi, çatışma çözme teknikleri konularına değinilmiştir.

Mrt

Sevgi, şefkat ve fedakarlığın sembolü, toplumun en önemli yapı taşlarından biri olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz.

Mrt

Okulumuz rehberlik servisimizde çalışmalarını sürdüren Psik. Dan. Kıymet MISIRCI ve Psik. Dan. Mustafa DALGIÇ tarafından öğrencilerimize psikolojik sağlamlık ve kendini toparlama gücü konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. Zorlu yaşam olayları karşısında bir hacıyatmaz misali tekrardan ayağa kalkabilmeleri için gerekli ipuçları verilmiştir. Psikolojik sağlamlığı yüksek olan bireylerin özellikleri aktarılarak son dönemde pandeminin etkisi dolayısıyla yaşanan birtakım psikolojik yıpranmalardan bahsedilmiştir. Gönüllü öğrencilerden kişisel yaşantılarını ve zorluklarla nasıl başettiklerini aktarmak isteyenler paylaşımda bulunmuşlardır.

Ock

Okulumuz psikolojik danışman ve rehber öğretmenleri Mustafa DALGIÇ ve Kıymet MISIRCI tarafından 10.sınıf öğrencilerinin 11.sınıfa geçerken 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında seçebilecekleri dersler/bölümler/alanlar hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Seçmek istedikleri alanların meslekleri ve üniversitede okuyabilecekleri programları yakından ilgilendirdiği belirtilmiştir. Seminerde ders saatleri, içerikleri ve seçim yaparken dikkat edilecek hususlar ele alınmıştır.

Ara

Okul rehberlik servisimiz tarafından 12.sınıf öğrencilerimize yönelik olarak 27 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan Milli Savunma Üniversitesi sınavının kapsamı, içeriği, soru dağılımı, tercih işlemleri, seçilebilecek bölümler ve puan türleri, başvuru tarihi ve şekli gibi konularda bilgi verilmiştir.

Ara

Okulumuz öğrencilerine gelecekleri açısından önemli olan kariyer planlama, kısa/orta/uzun vadeli hedefler oluşturma, meslekler hakkında bilgi edinilebilecek yerler, yaşam amaçları, alan seçiminin kariyer kararlarıyla ilişkisi gibi konular üzerine bilgilendirme yapılmıştır.

Ara

Okulumuz psikolojik danışmanları Kıymet Mısırcı ve Mustafa DALGIÇ tarafından öğrencilerimize yönelik olarak ihmal ve istismar konularında bilgilendirici çalışma yapılmıştır.  İnternet ortamında cinsel istismarın önlenmesi, istismar türleri, bildirim yükümlülükleri ve korunma yolları hakkında bilgi verilmiştir.